,
Τα πλοία που θα κινούνται με προηγμένους μικρούς συμπαγείς αντιδραστήρες (SMR) θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.
Αυτό είναι το όραμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ABS, Christopher J. Wiernicki, ο οποίος πιστεύει ότι το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη ενός δοκιμαστικού μοντέλου SMR για ναυτιλία.
“Πρόκειται για μια κεντρική μετασχηματιστική τεχνολογία. Αλλάζει το εμπορικό μοντέλο, την οικονομική διάρθρωση της ναυτιλίας, τη λειτουργία των σκαφών και τον σχεδιασμό τους. Ενώ, λοιπόν, είναι μια παγκόσμια ιστορία, αποτελεί και μια εσωτερική ιστορία για τις ΗΠΑ, συνδυάζοντας την εθνική ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια και λειτουργώντας ως καταλύτης για μια νέα βιομηχανική πολιτική στο πλαίσιο της αναζωογόνησης της ναυπηγικής βιομηχανίας των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Wiernicki.
“Η νέα πυρηνική τεχνολογία μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική. Τα οικονομικά δεδομένα είναι δελεαστικά κατά τη διάρκεια της ζωής ενός σκάφους, όταν υπολογιστούν οι διαφορές καυσίμων, το κόστος συμμόρφωσης και η υπολειμματική αξία, και κοστίζει περίπου το ίδιο με τις παραδοσιακές επιλογές ορυκτών καυσίμων”, πρόσθεσε.
Εξήγησε ότι η τεχνολογία SMR είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη ναυπηγική βιομηχανία των ΗΠΑ, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος για να υποστηριχθεί η υιοθέτησή της. “Η νέα πυρηνική τεχνολογία θα μπορούσε να είναι το μυστικό όπλο της ναυπηγικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνολογία και να αναπτύξουμε έναν νέο ‘πυρηνικό’ οδηγό δράσης για να το επιτύχουμε.
Πρέπει να διαχωρίσουμε την εμπορική προσέγγιση από τις στρατιωτικές και χερσαίες εφαρμογές από τις θαλάσσιες, ενώ παράλληλα να ενισχύσουμε την εμπλοκή και την εκπαίδευση του κοινού.” Η κανονιστική ρύθμιση και η αδειοδότηση θα είναι καθοριστικές για την αξιοποίηση του δυναμικού της νέας πυρηνικής τεχνολογίας.
Ο Wiernicki είπε: “Οι σημερινοί κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για μεγάλους χερσαίους αντιδραστήρες, συγκεκριμένες τεχνολογίες και εσωτερική ανάπτυξη. Άρα, πρέπει να εντοπίσουμε τα κανονιστικά κενά και να αναπτύξουμε ένα ειδικό πλαίσιο για την υποστήριξη των SMRs και μια παγκόσμια συνεργασία για διεθνή πρότυπα αδειοδότησης.”
(capital.gr)
, ,
,
© 2010-2022 ENERGYPRESS. All rights reserved.
,
Designed by Citronio | Developed by imarketing.gr