Μπορούν αλήθεια να πουν οι ίδιοι τι έκαναν για να δημιουργηθεί Κράτος Δικαίου ; Κράτος που οι πολίτες του να μην βιώνουν και να μην ζουν τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης»
Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, και την κατάθεση υπομνήματος με το οποίο ζητά τη διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.
«Κατέθεσα υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων. Εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός» τόνισε.
Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Ράμμου στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου LIBE ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές». Και κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.
«Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».
Όμως , αυτά να τα λένε όταν διαπιστώνονται και καταγγέλλονται ζητήματα από τους πολίτες και όχι μόνο όταν τους αφορούν προσωπικά.
Την κοινωνική δικαιοσύνη ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο και όχι τόσο την Πολιτική Δικαιοσύνη