«Αυτό που επείγει είναι να τροχιοδρομήσει η κατάσταση σε μία ομαλότητα. Η πρόταση μομφής και πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πολιτική οξυδέρκεια και πρωτοβουλίες εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Φαραντούρης, «η απόφαση της ΚΕ δίνει το πλαίσιο των υποψηφιοτήτων μέχρι το συνέδριο και τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος και ο καθένας μπορεί να θέσει οτιδήποτε. Όμως, το πλαίσιο στο οποίο θα πορευτούμε από εδώ και εμπρός, είναι οι αποφάσεις της χθεσινής Κ.Ε.». «Αντίπαλός μου δεν είναι ο σύντροφός μου μέσα στο κόμμα. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος μας σοβαρότητα και εξωστρέφεια. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος μας είναι εγκράτεια στον τρόπο και τον λόγο μας», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Φαραντούρης υποστήριξε ότι «θα προτιμούσα τον κ. Κασσελάκη και οποιονδήποτε θεωρεί ότι πληροί τις προδιαγραφές να ηγηθεί ενός σύγχρονου αριστερού κόμματος με την ιστορία και το βάρος της ιστορικής ευθύνης σε αυτή την συγκυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα προτιμούσα η πολιτική συζήτηση να κυριαρχεί και να μην επισκιάζεται από τα ζητήματα που έχουν γίνει σίριαλ εδώ και ένα χρόνο».
«Είναι επιβεβλημένο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το καβούκι του και να ηγηθεί του προγραμματικού διαλόγου και της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων», σημείωσε.
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χειραφετηθεί από τον πατέρα του, τον ιστορικό του ηγέτη, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να δει το πνευματικό του τέκνο να χειραφετείται και να μην έχει ανάγκη την πατρική στοργή«, κατέληξε ο κ. Φαραντούρης.