Υπάρχει μερίδα δικηγόρων που, πέραν του λειτουργήματος που ασκούν , επιχειρούν και μεθοδεύουν την παραδικαστική πορεία υποθέσεων, βασίζονται στην απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης, την κάμψη του φρονήματος των δικαστών, στους ευάλωτους λειτουργούς που αποδέχονται με τις ανάλογες υποσχετικές και αντίτιμα, την παραδικονομια, την αυθαιρεσία και την παραδικαστική δράση.
Υπήρξε καταγγελία για Εφέτη δικαστικό λειτουργό που Αθώωσε “κλέφτη”, που είχε εισβάλλει νύχτα ως «τυφλοπόντικας» σε μεγάλες εγκαταστάσεις εταιρείας για να υφαρπάξει χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας.
Η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται και με άλλη υποθεση κλοπής που είχε γίνει μέσω υπερτιμολογήσεων υλικών σιδήρου κατασκευών, όπου εργοδηγός ήταν ο «κλέφτης» του χρηματοκιβωτίου.
Όταν η εταιρεία έπιασε στα “πράσα” τον σιδερά από τα κατασκευαστικά σχέδια (ξυλότυπους) που εφάρμοζε , ο κλέφτης του χρηματοκιβωτίου συνέδεσε την κλοπή του χρηματοκιβωτίου με τον σιδερά.
Και οι δυο υποθέσεις τις χειρίστηκε εργολαβικά ο ίδιος δικηγόρος, που όπως φαίνεται συντόνιζε τις “υπεργολαβίες” και το παραδικαστικο.
Η εταιρεία που άνηκε το χρηματοκιβώτιο και η κατασκευαστική εταιρεία που ο σιδεράς είχε αναλάβει δράση ανήκαν στην ίδια επιχειρηματική οικογένεια.
Ο Προεδρεύων του Δικαστικού Μεγάρου, χρέωνε υποθέσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με συγκεκριμένη οικογένεια , σε δικαστικό λειτουργό που μεροληπτούσε , δημιουργώντας και το ανάλογο κλίμα.
Στην δικαστή Εφέτη που είχε χειριστεί το ποινικό της κλοπής του χρηματοκιβωτίου , ανέθεσε ο Προεδρεύων του Δικαστικού Μεγάρου και την υπόθεση κλοπής σιδήρων.
Όπως φαίνεται όταν η δικαστική λειτουργός αντιλήφθηκε ότι τα θρασύτητα σχέδια του στημένου παραδικαστικου από ασυνείδητο απατεώνα δικηγόρο, που είχε δασκαλέψει τον κλέφτη να κατηγορεί το αφεντικό του, χάλασαν έντιμοι δικαστές και ότι υπήρχαν έγγραφα και μαρτυρίες που συνέδεαν τις υποθέσεις που αφορούσε την κλοπή χρηματοκιβωτίου και την κλοπή σιδήρου , αυτή , σε συνεννόηση με τον Προεδρεύοντα το Εφετείο , ζήτησε με αίτηση της, μετά την συζήτηση όμως της υπόθεσης σιδερά, την αυτοεξαίρεσή της για λόγους “ευπρέπειας”.
Ανάλογη “ευπρέπεια και ευθιξία” δεν υπήρξε στην περίπτωση της κλοπής χρηματοκιβωτίου , όπου η δικαστική λειτουργός επέμενε να γίνει υπό την Προεδρία της η διεξαγωγή της δίκης για να αθωώσει κλέφτη χωρίς στοιχεία, παρότι είχε μετάσχει στη σύνθεση του δικαστηρίου , αστικής διαφοράς, του οποίου η απόφαση έχει προσβληθεί, γεγονός που αποτελούσε νόμιμο δικονομικό λόγο εξαίρεσης.
Το “περίεργο” είναι ότι στην ίδια είχε αναθέσει την εισήγηση σε υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης μεγάλου αντικειμένου. Και τότε είχαν γίνει παράπονα και είχαν ζητήσει την εξαίρεση της συγκεκριμένης δικαστικού λειτουργού. Ο Πρόεδρος την άλλαξε από εισηγητή , πριν την συζήτηση, χωρίς να εκδοθεί δικαστική απόφαση σε αίτηση αυτοεξαίρεσης και πήρε “πάνω” του την διεκπεραίωση της υπόθεσης.
Για να κάνει, ο Προεδρεύων το Δικαστικό μέγαρο, δεκτό το αίτημά της εφέτη μετά την συζήτηση της υπόθεσης του κλεφτοσιδερα και να δημιουργηθούν «δικονομικές ευκαιρίες» στον δικηγόρο του, θυμήθηκε ότι είχαν εκφραστεί παράπονα για την συγκεκριμένη λειτουργό, που όμως ουδόλως σχετίζονταν με τις υποθέσεις που αναφέρει η απόφαση εξαίρεσης.
Η παραδικονομια, η κατάχρηση εξουσίας, το παραδικαστικό και η ιδιοτέλεια ταλανίζουν τον χώρο της δικαιοσύνης .
Κερδισμένοι του παραδικαστικού κυκλώματος είναι οι λειτουργοί και συλλειτουργοί της δικαιοσύνης που δέχονται να μετέχουν , οι κλέφτες και οι κλεπταποδόχοι.
ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΘΩΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΛΕΦΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΕΦΤΟΣΙΔΕΡΑ
Φαίνεται πως εάν δεν υπάρξει αποκατάσταση έρχονται αγωγές και καταγγελίες κατά των λειτουργών του παραδικαστικού κυκλώματος. Για την σήψη και την διαφθορά στην Ελληνικη Δικαιοσύνη, εχει καταδικαστει ηδη η Ελλαδα απο τους Ευρωπαικους θεσμους και έπεται συνέχεια